Karvialainen innovaatio Innostin®-invanostin helpottaa liikuntarajoitteisten elämää

Innostin®-invanostimen ajatus syntyi, kun karvialainen innovaattori Anssi Seppä tunnisti nykyisten esteettömyysratkaisujen ongelmallisuuden ja päätti ratkaista ongelman sekä tehdä liikuntarajoitteisten elämästä helpompaa. Innostin® on tiettävästi markkinoiden ainoa erityisesti Suomen ulko-olosuhteita kestämään tehty invanostin. Innostin® lisää käyttäjän elämänlaatua sekä sen kiinteistön arvoa, jossa Innostin® on mahdollistamassa vaivattovamman liikkumisen ympärivuotisesti. Innostin® on Suomessa suunniteltu innovaatio.

Viimeisin Innostin® asennettiin Tampereelle Hyhkyn koulutaloon

Hyhkyn koulutalo on Museoviraston suojelukohde. Koulua ei ollut mahdollista muokata aiemmin esteettömäksi, koska perinteisestä invaluiskasta olisi tullut nykymääräyksillä yli 25 metriä pitkä ja julkisivua peittävä, eikä ulkokäyttöön sopivaa invanostinta ollut saatavilla.
Kun Hyhkyn koulun peruskorjaus toteutettiin vuonna 2023, niin kohteeseen päätettiin asentaa rakennuksen vaatimuksiin sopiva markkinoille tullut Innostin®-invanostin.

Innostin® on suojelukohteeseenkin loistava valinta, koska tuote on ulkonäöltään minimalistinen, ja se räätälöidään väreiltään rakennuksen arkkitehtuuriin sopivaksi. Värivalinnat tehtiin yhteistyössä kohteen arkkitehdin kanssa. Asennus toteutettiin Innostinta® koskevien lakimääräysten mukaisesti yhteistyössä kohteen rakennusliikkeen kanssa.

Oheisessa kuvassa ovat SeppSystemsin innovaattori Anssi Seppä, joka on ideoinut ja suunnitellut Innostimen® sekä porilaisen Rock My Busineksen Janne Rauhala, joka vastaa invanostimen kaupallistamisesta. Karvialainen Koneurakointi Tomi Ylilammi Oy vastaa Innostimen valmistuksesta.